מערכת החינוך של נווה פריצקי

. . . . . אוקטובר 2, 2022קטגוריות: Uncategorized, נווה פריצקי
nevefrietzki.co.il

בתי הספר הטובים ביותר במערכת החינוך בנווה פריצקי

אם אתה חושב לשלוח את הילדים שלך לנווה פריצקי לבית הספר, יש לך הרבה אפשרויות. ישנם בתי ספר מקיפים, פנימיות, בתי ספר מקצועיים ובתי ספר דו לשוניים. בתי הספר הטובים ביותר לבחירה הם בעלי סטנדרטים גבוהים ומוסמכים על ידי המדינה. אם אתה שוקל בית ספר חדש, עליך לדעת על היתרונות של כל אפשרות לפני שתחליט איזו מהן מתאימה לילדך.

פנימיות בנווה פריצקי

פנימיות במערכת החינוך בנווה פריצקי נועדו להציע דיור חלופי לסטודנטים ממקומות מרוחקים, עולים חדשים ומשפחות גדולות בעלות הכנסה נמוכה. המערכת מפעילה כיום שלושה קמפוסים בהם התלמידים רשאים לעלות. קמפוס נתנאלבוביץ' מקבל סטודנטים מכל רחבי הארץ, כולל סטודנטים ממשפחות עולים ומדינות מחוץ לישראל. הקמפוס לוקח סטודנטים ממרכז ודרום הארץ, בעיקר ממשפחות בעלות הכנסה נמוכה. קמפוס נתנאלבוביץ' גם מקבל תלמידים מרקע קשה יותר אך עם הישגים לימודיים מעל הממוצע.

ישנם שני סוגים של פנימיות. ראשית, ישנם המכינות, המציעות תוכניות לשנה. בתי ספר אלה מפוקחים על ידי האגודה לקידום השכלה תיכונית, ארגון ללא מטרות רווח.

בתי ספר מקיפים בנווה פריצקי

הרעיון של בתי ספר מקיפים מקורו במדינת ישראל בשנתי ה -1970 המאוחרות. הם נועדו לשפר את רמות חינוך על ידי שילוב הקלט של מבוגרים, ומתן סוכנות לתלמידים לתכנן ולארגן פעילויות שונות. כיום, בתי ספר מקיפים זמינים בישראל, וכוללים מגוון רחב של מקצועות ומקצועות.

המערכת נועדה לטפח אינטגרציה חברתית וליצור חינוך שווה לכל הילדים. בעוד שהפערים החינוכיים בין ילדים ממוצא "מזרחי" ואשכנזי הצטמצמו, הם נותרו אתגר משמעותי עבור החברה הישראלית. זאת בין השאר בשל האופן שבו תוכננה מערכת החינוך הישראלית בשנות ה-1950, שכללה חלוקה לכיתות ולמסלולים אקדמיים ולא אקדמיים. הוא כלל גם קשרים בין יחידות ארגוניות שונות.

בתי ספר מקצועיים בנווה פריצקי

בתי ספר מקצועיים במערכת החינוך בנווה פריצקי הם חלק ממערכת גדולה יותר של בתי ספר ציבוריים. בעבר בתי ספר אלה לא נכללו במערכת החינוך. עם זאת, זה השתנה בשנים האחרונות. בתי הספר המקצועיים בנווה פריצקי מציעים כיום מגוון תוכניות חינוך.

רוב התלמידים בבתי הספר המקצועיים הם ממשפחות בעלות הכנסה גבוהה, וזה לא מפתיע בהתחשב בכך שחינוך מקצועי עולה יותר מסוגי חינוך אחרים. למעשה, החינוך המקצועי בישראל הוא צורת החינוך היקרה ביותר. כתוצאה מכך, יש לתת משקל גבוה יותר בניתוח עלות-תועלת.

בתי הספר המקצועיים במערכת החינוך בנווה פריצקי שונים מבתי הספר התיכוניים האקדמיים בכך שהם מכשירים תלמידים למקצוע ספציפי, ולא להכשרה אקדמית כללית. בישראל פיקח משרד החינוך על החינוך המקצועי עד שנת 1953. מאוחר יותר, משרד העבודה השתלט על המערכת, אך לאחר מספר שנים, בתי הספר המקצועיים נכנסו שוב לפיקוח משרד החינוך. בנוסף, בתי ספר לתעשייה במפעלי תעשייה מסוימים היו בפיקוח משרד העבודה.

בית הספר הלאומי היהודי

בשנת 1933 אימצה ממשלת המנדט את פקודת החינוך, אשר רשמה את ניהול בתי הספר. על פי חוק זה, רשת בתי הספר הלאומית היהודית הוכרה כציבורית. בעבר, מערכת החינוך היהודית בפלסטין הייתה עניין פרטי. עם חלוף הזמן הוכרה רשת בתי הספר הלאומית היהודית על ידי ההסתדרות הציונית, והתקשרה להסתדרות. בנוסף, מערכת בתי הספר קיבלה אוטונומיה ניכרת, שכן היא נשלטה על ידי מועצת בית ספר המונה 10-12 חברים המורכבת מהורים, מורים ומפקחים. בנוסף, היה מפקח ראשי, שייצג את המגמה למחלקת החינוך.

מערכת החינוך בישראל כוללת שלושה זרמים: חינוך יסודי, חטיבת ביניים ותיכון. חינוך יסודי הוא חובה, ובתי ספר תיכוניים ותיכוניים לוקחים תלמידים מגן הילדים לכיתה ה -12. בשני בתי הספר התיכוניים והתיכוניים, שנת הלימודים מתחילה ב -1 בספטמבר ומסתיימת ב -20 ביוני. בשתי הכיתות 85 אחוז מהסטודנטים מסיימים תעודת השכלה תיכונית ו -49 אחוז בוגרים עם תואר על-תיכוני.

לפרטים נוספים היכנסו לאתר העירייה הרשמי של נווה פריצקי בקישור nevefrietzki.co.il/

אולי יעניין אותך גם: